Mære landbruksskole

   
Ysting
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Ysting
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Nynorsk)
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2018
Noter
  • "Pascale Baudonnel har bidrege med det meste av biletmaterialet ..., Bernhard [ie. Bernard] Mietton ... har gitt oss sikre fakta, gode forklaringsmodellar og figurar til boka." - Forord, s. [5]-6 Denne boka er ei lærebok i handverksysting. Ho tek for seg ysting heilt frå nybyrjarnivå, men inneheld mange detaljar og tips som er nyttige òg for erfarne ystarar. Boka startar med grunnleggjande mjølkekjemi og mikrobiologi og prinsippa for modning og smaksutvikling i ost. Ho gjennomgår regelverk kring mjølkeforedling og korleis regelverket kan etterlevast i praksis. Deretter er framstillingsprosessen for dei viktigaste gruppene av mjølkeprodukt grundig handsama. For kvart trinn i ystinga forklarar forfattarane kva som skjer i praksis, og korleis små justeringar verkar inn. Så kan ein finne årsakene til at osten ikkje alltid blir som ein ønskjer. Boka gjev grunnlag for å utvikle eigne oppskrifter og framgangsmåtar og skape nye mjølkeprodukt med trygg, god og stabil kvalitet. Ragnhild Nordbø er utdanna næringsmiddelkandidat frå Ås. Ho har arbeidd som ostefagleg rådgjevar ved Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule sidan 2004. Ho har vore budeie i over 30 år og driv no gard med ysteri i Trøndelag. Maria Ballhaus har arbeidd med mjølkeforedling sidan 2005. Ho har erfaring som budeie både i Noreg og i Sveits. Ho har vore lærar ved Sogn Jord- og Hagebruksskule og rådgjevar på Ressurssenteret ved skulen. No driv ho eigen gard med ysteri i Tyskland. Boka er resultat av eit prosjekt på Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, der forfattarane er lærarar på kurs i mjølkeforedling. Anne Karin Hatling har vore prosjektleiar.
ISBN
  • 978-82-1102618-7
Tilgjengelige
  • 0/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00003195nam a2200373 c 4500
*0016870
*00520180313110024.0
*007ta
*008170512s2018    no aod e |||||00| 0 nno|
*020  $a978-82-1102618-7$qh.$cNkr 525.00
*035  $a(NO-OsBAS)150271631
*040  $aNO-OsBAS$bnob$dNO-OsNB$ekatreg
*0820 $a637.3$qNO-OsNB$223/nor
*1001 $aNordbø, Ragnhild$d1976-$0(NO-TrBIB)3070266$4aut
*24510$aYsting$cRagnhild Nordbø, Maria Ballhaus
*260  $aBergen$bFagbokforl.$c2018
*300  $a382 s.$bill. (noen kol.)$c25 cm
*336  $atext$btxt
*337  $aunmediated
*338  $avolume$bnc
*500  $a"Pascale Baudonnel har bidrege med det meste av biletmaterialet ..., Bernhard [ie. Bernard] Mietton ... har gitt oss sikre fakta, gode forklaringsmodellar og figurar til boka."  - Forord, s. [5]-6
*505  $tMjølk som råvare. --$tKvalitetsstyring. --$tProduksjon av syrna mjølkeprodukt. --$tLøypeost. -$tBrunost og andre myseprodukt
*520  $aDenne boka er ei lærebok i handverksysting. Ho tek for seg ysting heilt frå nybyrjarnivå, men inneheld mange detaljar og tips som er nyttige òg for erfarne ystarar. Boka startar med grunnleggjande mjølkekjemi og mikrobiologi og prinsippa for modning og smaksutvikling i ost. Ho gjennomgår regelverk kring mjølkeforedling og korleis regelverket kan etterlevast i praksis. Deretter er framstillingsprosessen for dei viktigaste gruppene av mjølkeprodukt grundig handsama. For kvart trinn i ystinga forklarar forfattarane kva som skjer i praksis, og korleis små justeringar verkar inn. Så kan ein finne årsakene til at osten ikkje alltid blir som ein ønskjer. Boka gjev grunnlag for å utvikle eigne oppskrifter og framgangsmåtar og skape nye mjølkeprodukt med trygg, god og stabil kvalitet. Ragnhild Nordbø er utdanna næringsmiddelkandidat frå Ås. Ho har arbeidd som ostefagleg rådgjevar ved Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule sidan 2004. Ho har vore budeie i over 30 år og driv no gard med ysteri i Trøndelag. Maria Ballhaus har arbeidd med mjølkeforedling sidan 2005. Ho har erfaring som budeie både i Noreg og i Sveits. Ho har vore lærar ved Sogn Jord- og Hagebruksskule og rådgjevar på Ressurssenteret ved skulen. No driv ho eigen gard med ysteri i Tyskland. Boka er resultat av eit prosjekt på Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, der forfattarane er lærarar på kurs i mjølkeforedling. Anne Karin Hatling har vore prosjektleiar.
*650  $aYsting$0(NO-TrBIB)HUME04815$2humord
*650  $aMeieridrift$2bokbas$9nob
*650  $aMeieridrift$2bokbas$9nno
*650  $aOst$2bokbas$9nob
*650  $aOst$2bokbas$9nno
*653 0$aysting$ahandverksysting$aost$agardsysting$ameieridrift$aystemjølk$aystemelk$aløypeost$amysost
*7001 $aBallhaus, Maria$0(NO-TrBIB)1512719457396$4aut
*7001 $aBaudonnel, Pascale,$d1960-$q(Pascale Marie-Pierre Cécile Baudonnel)$0(NO-TrBIB)1512647519916$4pht
*7001 $aMietton, Bernhard$0(NO-TrBIB)1512647519917$4ill
*852  $a47BIBSYS_UBB$6999919922312502207
*852  $a47BIBSYS_UBO$6999919955012802204
*852  $a47BIBSYS_UBTO$6999919946103302205
*852  $a47BIBSYS_UBIN$6999919850024102211
*852  $a47BIBSYS_HVO$6999919805214902220
*852  $a47BIBSYS_NB$6999919913897702202
*852  $a47BIBSYS_NTNU_UB$6999920018014702203
*85642$3Forlagets beskrivelse (kort)$uhttps://www.fagbokforlaget.no/Ysting/I9788211026187$qtext/html$nFagbokforlaget, Bergen
*913  $aNorbok$bNB
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Se note Mære landbruksskole